STERN

The design for this Florentine neighborhood apartment derived mainly from the owner's wish to minimize changes to the existing walls. Thus, the new plan was based on the existing layout, creating a hierarchy of spaces with a multi-purpose custom-made furniture element. This all-in-one plywood furniture serves as a bed, closet, and a library, also including a nightstand and shoe drawers. Its dominant light-wood presence directed the design style of the whole project, permitting the use of other natural materials such as steel window frames, terrazzo concrete tiles, and local stone counters. Similar floor tiles are used throughout the apartment, creating a feeling of one continuous surface. The color palette of the kitchen and bathroom was chosen to match the local stone counters.

Year

2016

Size

30 sqm

Photography

Nurit Gil

© All Rights Reserved